ParkRun

Wie zin heeft in een rondje hardlopen: in het park ligt een deel van het "hardloopparcours. De route is ... meter lang en wordt aangegeven door metalen plaatjes. Wees wel voorzichtig en hinder de andere gebruikers niet. In samenwerking met de Buursportcoach van SportID wordt verkend of e.e.a. mogelijk is.

 

SportID Nieuwegein wil inwoners van Nieuwegein structureel in beweging krijgen. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we sport– en beweegactiviteiten in Nieuwegein, in opdracht van de gemeente en in samenwerking met partners. Alles op een ambitieuze, toonaangevende, servicegerichte, verbindende en duurzame manier.

Onze buurtsportcoaches zorgen voor een brug tussen sport, zorg, welzijn en onderwijs. Zij helpen inwoners een passende sport– en/of beweegactiviteit te vinden en ze luisteren naar hun behoeften om programma’s te kunnen (door)ontwikkelen. Dit gebeurt uiteraard in samenwerking met partners in de wijken. Verder zorgen de buurtsportcoaches voor de begeleiding van de sport- en beweegprogramma’s en ontwikkelen ze daarbij een draaiboek. Zo kunnen de sport- en beweegactiviteiten in de wijken langdurig zelfstandig voortbestaan.

Kijk hier voor bron en meer informatie.