Wie zijn wij

Samenwerken aan een fijne buurt.


U bent als bewoner een deskundige in uw wijk. Als geen ander weet u wat er nodig is voor uw buren en uzelf. Is er een kinderspeelplaats nodig of stoort u zich aan een verkeersituatie? Het wijkplatform is dé plek om uw ideeën te bespreken en misschien te realiseren. Bewoners van Zuilenstein, Huis de Geer en Blokhoeve zetten zich via het Wijkplatform in voor een prettige woonomgeving. Wij worden hierbij ondersteund door de Gemeente Nieuwegein, Politie, Movactor en de woningcorporaties.

Wat doet het Wijkplatform voor u
Het bevorderen en behouden van de leefbaarheid van de wijk in de breedste zin van het woord en het bevorderen van de participatie van de bewoners van de wijk bij het realiseren daarvan. Het wijkplatform heeft in de afgelopen jaren meegedacht aan verbetering van onze wijken. Het Wijkplatform beschikt over een eigen wijkbudget voor kleinere projecten. Zo is er een hek geplaatst waardoor kinderen de trambaan niet meer over hoeven te steken op zoek naar hun bal, omdat deze niet meer in het water valt. Het schoolpleinpakket om de verkeersregels op school te oefenen is door ons aangeboden. Er is een speelplaats gekomen, waar nog niets was. Ons wijkplatform is één van de koplopers van alle wijken die straat- en buurtfeesten subsidieert! Het aanvraagformulier staat elders op deze website. Ook wordt 4 maal per jaar een wijkkrant uitgebracht die huis-aan-huis wordt bezorgd binnen de wijken van ons wijkplatform. Zolang de inkomsten voor advertenties nog niet toereikend zijn blijft het wijkplatform dit initiatief ondersteunen. Heeft u ook een suggestie voor besteding van dit geld, laat het ons weten!

Contact
Via peilingen, thema-avonden, flyers, de (wijk)krant(en) etc. betrekken we u zoveel mogelijk bij alles wat er speelt in de wijk via het bewonersoverleg. Wilt u zelf initiatief nemen om iets in uw buurt te verbeteren of organiseren? Doet u daar graag zelf aan mee? Vertel ons uw idee voor een betere of leukere wijk. Kom langs bij een van de vergaderingen (graag vooraf even aanmelden zodat we rekening kunnen houden met uw komst) of neem contact op met het wijkplatform. Deelnemen als vast lid namens uw buurt aan het wijkplatform? Neemt u dan ook contact met ons op.  We horen graag van u! En wilt u ook bijdragen met foto’s, afbeeldingen, verhalen e.d.? Van harte welkom! Neem dan gerust contact met ons op!

 

Bewoners van onze wijken, kunnen een beroep doen op het wijkbudget. Bewoners die in hun eigen buurt initiatieven willen ontplooien kunnen bij het wijknetwerk een verzoek tot een financiële bijdrage indienen. Kijk hier voor meer informatie en het aanvraagformulier.


Kijk ook hier naar onze Wijkenkaart of klik op onderstaand op de kaart. 

 

 

 

 

 

Verklaring kleuren: * Blauw/Locatie * Rood/Historie 
* Lichtgroen/Sport * Middelgroen/Natuur * Donkergroen/ Horeca * Grijs/blauw/Onderwijs * Geel/Lezen * Paars/ Kunst

Onderstaand staan onze "partners". Voor meer informatie "klik" op de logo's.