Food Truck Festival

Weer een leuke activiteit in Park Kokkebogaard ...

 

Van 8 t/m 10 september komt Het Foodtruckfestival Hoppaaa! naar Nieuwegein Hoppaaa! = borrelplanken, shared dining, kleinere porties, en heerlijk samen genieten!


We starten op vrijdag 8 september van 15 tot 21 uur. Zaterdag én zondag van 12 tot 21 uur.  De toegang is gratis, eigen eten en drinken meenemen laten we niet toe er is echt genoeg bij alle foodtrucks en de bars.

 

Wat kun je verwachten? 

 

De leukste hapjes karren op wielen:

Het aanbod bij de HOPPAAA! keukens is erg divers en is ook per festival anders. Een mix van ingrediënten en een vorkje mee prikken van gerechten die je niet op de hoek van de straat aantreft. Van Italiaanse arancini tot fingerfood mit fingerspitzengefühl. Van Thaise curry’s en wok schotels tot oer Hollandse frietjes en gevulde piepers. Borrelschalen met gamba’s en traditie getrouwe kaas en vlees soorten. De kippedij saté komt van de bbq en de pizza’s uit de op hout gestookte oven. Er zijn BBQ borrelboxen met beefballs en vriesplaten waar je bestelde ijsje echt een belevenis wordt om naar te kijken! De meeste trucks hebben ook veggie en vegan aanbod. Na het eten afsluiten met een latte macchiato of een gember thee? De barista’s maken deze graag voor je!

 

Nieuw: De Wijnclub

Je kunt er niet omheen, we hebben een schaftkeet omgetoverd tot een hippe knalrozé Wijnclub. Heerlijke wijnen, speciaal voor en door ons geselecteerd passend bij het food aanbod tref je hier rijkelijk. Van een pinot grigio tot een Prosecco, van een wijn zonder alcohol tot exclusieve Champagne. We geven je tips over wijn & spijs combinaties en je kunt proeven als je twijfelt. Deze wijnclub op wielen is overigens ook te huur voor je verjaardag, bedrijfsfeest of voor je mini festival op locatie.

 

Zo groen en gastvrij mogelijk:

Je kent ze vast wel; de festivals waar met muntjes wordt gewerkt. Eenmaal thuis tref je er nog een paar aan in je broekzak waar je nooit meer iets mee kunt ... Bij de HOPPAAA! festivals werken we hier niet mee. De toegang is bij ons gratis en bij elke truck of bar kun je pinnen of contant betalen. Daarnaast werken wij met de hardcups/festivalglazen. Op deze manier houden we het veld schoon en ontstaat er minder plastic afval.

 

Cocktails en alle speciaalbieren op de tap:

HOPPAAA! dit jaar zijn bij ons alle speciaalbieren op de tap. Hoe lekker is dat! Naast de bieren zijn diverse trendy spritzen en kun je ook heerlijke sangria bestellen in een glas of in een pitcher. Heb je liever een cocktail vers voor jouw gemaakt? Dan kun je je melden bij de Cocktailbar, deze reist met ons mee het hele jaar.

 

Aangename decibellen:

Onze festivals kenmerken zich door ‘aangename decibellen’. We zijn immers geen dance festival. Je hoeft je bestelling niet schreeuwend door te geven en bij de picknicktafel kun je gewoon elkaar verstaan, wel zo prettig. Uiteraard is muziek sfeer verhogend en daarom hoor je de gehele dag vrolijke achtergrond muziek. De live muziek herken je aan de hits van vroeger en nu, de ‘Ohja’ momentjes en klassieke meezingers uit het Hop 2000 café.

 

We lezen verder op de website van de Evenementenorganisatie “Bruisend” het volgende …

* Een diversiteit aan assortiment en keukens, geen dubbel aanbod.* Geen muntjes systemen waardoor bezoekers niet 2x in de rij staan. Je komt dan ook niet thuis met muntjes in je broekzak die geen waarde meer hebben.* Wij hebben het eten en drinken als basis, muziek met aangename decibellen zien wij als toevoeging.​ ​Er is gedurende het evenement muziek te horen en meestal 1x per dag live muziek.* Onze doelgroep: jonge gezinnen met kinderen, Foodliefhebbers en vriendenclubjes die hun borreluurtje, picknickafspraak of samen snacken op het evenemententerrein inplannen.* "Bruisend" creëert een informele setting en is vooral erg gezellig! Het ons-kent-ons gevoel en bijpraten wat al veel te lang geleden is. Genieten van lekker eten en drinken in een gemoedelijke omgeving.* Er is een huisbar, een Wijnclub, een Cocktailbar en Koffiebar.* Ook is er kindervermaak! Schminken, glitter tattoos, hairfeathers ect en workshops voor de kids, en een sjoel competitie tussen broer en zus.* We zorgen er zoveel mogelijk voor dat de foodtrucks ook kleine porties kunnen aanbieden, zo zit je niet gelijk bij 1 foodtruck vol en gaan bezoekers zo meerdere trucks langs.* Borrelplanken, familieschalen, shared dining zien we steeds vaker terug op onze festivals. Bezoekers komen steeds vaker met grotere groepen. De groep ervaart het als prettig om eten met elkaar te delen en daarom zijn dit soort borrelplanken ect. erg hip.* Honden zijn aangelijnd welkom; zorgt u wel voor water en een bakje? 

En wat ons zeker ook zal aanspreken … toegang is gratis! 

Kom je ook … ?

 

* Kijk hier en hier voor bron (ook foto's) en meer informatie.
* Kijk hier voor meer informatie over Park Kokkebogaard.

Zie onderstaand een impressie van het FoodtruckFestival vorig jaar in Gorinchem.