Gidsengroep Jutphaas

Sinds kort is onder de vlag van de Historische Kring Nieuwegein een Gidsengroep Jutphaas actief. Zij verzorgen op verzoek rondleidingen door historisch Jutphaas voor 5 tot maximaal 15 personen.

Gekozen kan worden voor een wandeling of een fietstocht. De tocht gaat langs een 30-tal rijks- en gemeentelijke monumenten, gesitueerd aan de Nedereindseweg, de Herenstraat en de Utrechtsestraatweg.

Gestart wordt met een rondgang op het Kerkveld, waar het verhaal verteld wordt over de ontstaansgeschiedenis van Jutphaas. Daarbij een bezoek aan dit unieke archeologische rijksmonument, waar ooit de oorspronkelijke Nicolaaskerk stond.

Een aanrader voor mensen die meer willen weten over de geschiedenis van Jutphaas, bijvoorbeeld voor een familiedag of tijdens de jaarlijkse monumentendagen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de HKN of bij de coördinator: Frans Horst (06-1985 0704 of per mail: info@horstadvies.nl).

De gehanteerde tarieven zijn als volgt: * Houders U- of N-Pas: € 2,50/pp. * Leden HKN: € 2,50/pp. * Overig: € 5,-/pp.
* Er zal een maximum per rondleiding worden gehanteerd van 15 personen.

Op de foto (vlnr): Berna Horst, Marijke van Overbeek, Johan Steen en Frans Horst. Locatie: Voormalige gemeentehuis van Jutphaas.

Bron: Historische Kring Nieuwegein.