Speelplaatsen

Ook de gemeente vindt een fijne leefomgeving voor jong en oud erg belangrijk. Daarom zorgen we bijvoorbeeld voor de aanleg en het onderhoud van speelterreinen, trapveldjes of jeu-de-boulesbanen. We willen een goede verdeling van voorzieningen over alle wijken en voor alle leeftijdsgroepen. Wij horen graag wat u belangrijk vindt. Als omwonende kunt u meebeslissen over de voorzieningen in uw buurt. 


Om de voorzieningen netjes te houden heeft de gemeente uw hulp nodig. Meld beschadigde toestellen of onveilige situaties op de speelterreinen direct bij de gemeente. Dit doet u via het digitale loket. Kijkt u eerst welk nummer er op het speeltoestel staat? Dan kunnen wij zo snel mogelijk actie ondernemen.


Heeft u een leuk idee voor een speelterrein? Is een speelterrein volgens u aan vervanging toe? Of past het niet meer bij de leeftijdsgroepen in de buurt? Wilt u hier ook best zelf wat tijd en energie insteken en uw buurtbewoners daarbij betrekken?  
Mail uw voorstel dan naar samendoen@nieuwegein.


Kijk hier voor bron en meer informatie.


In onze wijken zijn tal van speelplaatsen om lekker te spelen en te bewegen. Bekijk alle sport- en speelplekken in Nieuwegein op een kaart dus ook die in ónze wijken en kijk hiernaast naar een greep uit de mogelijkheden uit ónze wijken.

                  Zuilenstein

Huis de Geer 

Blokhoeve