Park Kokkebogaard

Nieuwegein kent tal van schitterende stadsparken. Een ervan is Park Kokkebogaard gelegen in de wijk Zuilenstein.

 

Het park is halverwege jaren zeventig aangelegd en geeft de diversiteit van dit unieke prachtige park goed weer. Zo zijn er tal van wandelpaden en waterpartijen, vind je er een nieuwe speelweide met speeltoestellen, een leuke dierenweide met heel veel verschillende dieren, een sportveld (Sportplein Zuilenstein) en ook nog een terrein met volkstuintjes. In het park staat ook het Kunstwerk Under Pressure. Ook bevindt zich in het park De Buurtkamer De Groote Hond.

 

Het park is ook rijk aan flora en fauna. Zo vinden we er mooie notenbomen, prachtige planten én ook bramenstruiken, in de eeuwenoude boomgaard perenbomen, zien we fraaie knotwilgen en kunnen we volop genieten van verschillende zang- en watervogels. Bovendien kent het park een rijke historie. Immers, hier staat het oudste huis van Nieuwegein (1407!) met twee dichtgemetselde ramen. Waarom? Omdat men vroeger belasting per raam moest betalen ...

 

Kortom ... Park Kokkebogaard is een uiterst fraai stads- en buurtpark en een schitterende ontmoetingsplek. Om te wandelen, spelen en sporten, om de hond te kunnen uitlaten, met elkaar te kletsen en ook om met de (klein)kinderen te kunnen genieten van al het moois wat het park te bieden heeft.

 

NB. De naam van het park is ontleend aan de boerderij van boer "Kok" destijds gelegen aan de Nedereindseweg (zie afbeelding rechts).

 

Bron en meer informatie
* Website
Facebook

 

* Kijk hier naar een verslag over de start van het Park van Cora de Bruijne in de Wijkkrant.

Kijk hier voor de exacte locatie en hier over nog meer informatie én foto's.