Han Klomp

Kort na de opening van de Componist is eind november verleden jaar door de bibliotheek daar een uitleenservice voor boeken begonnen. Ik werk een dagdeel in de week als vrijwilliger in de Centrale bibliotheek. Op de vraag wie uit onze vrijwilligersgroep de boeken van de Componist wilde bijhouden heb ik bevestigend gereageerd. Leek mij wel leuk en ik woon daar dichtbij. 

De categorie boeken die op de Componist zijn is beperkt: vooral romans en thrillers, maar ook kinder- en prentenboeken zijn aanwezig. Een belangrijke categorie gezien de aanwezige medische diensten in de Componist is de categorie gezondheid. Naast lenen van boeken kunnen daar ook boeken ingeleverd worden (ook boeken die in de centrale bibliotheek geleend zijn). Ook is het mogelijk om boeken te reserveren en dan aan te geven dat die op de Componist klaargezet worden. Eén keer per week komt een medewerker van de bibliotheek die boeken brengen en worden ingeleverde boeken weer mee teruggenomen. Vanaf deze zomer gaat het Stadshuis en dus ook de bibliotheek verbouwd worden. Verschillende activiteiten zijn al naar de buurtpleinen verhuisd. Tijdens de verbouwing blijft de centrale bibliotheek open, maar er zal zeker sprake van overlast zijn. De uitleenpunten van de buurtpleinen (waaronder dus de Componist) kunnen dus een goed alternatief zijn. 

Een keer per week ben ik in de Componist. Mijn werk bestaat uit het netjes houden van de boekenkast, ingeleverde boeken die in de categorie van de Componist vallen zet ik weer in de kast. 

Ik vind het leuk om te doen. Er heerst een prima sfeer, de aanwezige dames/gastvrouwen zijn erg vriendelijk, ze maken een praatje met mensen die binnenkomen en je merkt dat er goede gesprekken worden gehouden. Daarnaast vind ik dat er veel georganiseerd wordt, er is altijd wel wat te doen en mensen over de vloer. Wel vind ik het jammer dat de openingstijden onlangs aangepast (minder) zijn, het voldoet namelijk zeker aan een behoefte! 

NB. Han staat op de nevenstaande foto naast wethouder John van Engelen in een bruin vest.

Kijk hier naar de exacte locatie en hier naar de rubriek Lezen.