November


In een opnieuw gezellige en deze keer Franse sfeer vond dinsdagavond 14 november de 2e editie van het WijkCafé plaats in Buurtkamer De Groote Hond. En deze keer met meer bezoekers (25!) dan de vorige editie.

 

Programma
19.00 - 19.30 : Ontvangst
19.30 - 20.00 : Thema: Napoleon in Nieuwegein door Johan Steen
20.00 - 20.30 : Pauze met live muziek van de volksmuziekgroep "Tamarix”  en zie ook onderstaande clip
20.30 - 22.00 : Informeel

 

Deze keer was het thema "Napoleon in Huis de Geer / Nieuwegein" waarover met veel enthousiasme en deskundigheid Johan Steen namens de Historische Kring Nieuwegein een inspirerende presentatie gaf met sfeervolle beelden.

 

Vervolgens werden we verwend met een mini-concert van de Nieuwgeinse muziekgroep Tamarix dat tal van fraaie muziekstukken ten gehore bracht met natuurlijk ook Franse volksmuziek.

 

En om het Franse karakter van deze editie te benadrukken konden de bezoekers in deze besloten bijeenkomst ook genieten van heerlijke Franse hapjes en wijn. En natuurlijk werd men ook uitgenodigd eens kennis te maken met het Franse Jeu de Boules op de fraaie jeu de boulesbaan nabij de Buurtkamer!

En graag gaven we Johan Steen, de muzikanten van Tamarix én onze gastvrouw Corry ter herinnering en als blijk van onze waardering voor hun bijdragen een unieke "beker"!

 

Toelichting op het thema
Wist je dat Napoleon in Nieuwegein is geweest? In 1811 is Nederland in rep en roer: Napoleon Bonaparte komt langs. De keizer is op dat moment op het toppunt van zijn macht en roem. Napoleon begint zijn tocht in Vlissingen en trekt met een gevolg van 18.000 man vanuit Gorinchem via Vianen door Vreeswijk en Jutphaas naar Utrecht. Zo bezocht Napoleon ook het (voormalige) Jutphaas, Vreeswijk én Huis de Geer en verbleef er ook en wel in het toenmalige "Huize de Geer". Johan Steen van de Historische Kring Nieuwegein vertelt je er graag alles van. En je zult ook worden uitgenodigd om op een nog nader af te spreken datum mee te gaan met een speciale historische wandeling in Jutphaas, Zuilenstein en Huis de Geer met natuurlijk een bezoek aan de locatie waar voorheen Huize de Geer heeft gestaan en Napoleon dus verbleef.
Kijk ook eens hier naar de info op de website van het Wijkplatform.

 

De volgende editie wordt gehouden op dinsdagavond 12 december en dan met het thema "Kerstmis".  

 

In het WijkCafé wordt op een informele manier van gedachten gewisseld over onderwerpen die de wijken betreffen en de bewoners aangaan. En op elke editie wordt een specifiek thema besproken ingeleid door een deskundige én is er in de pauze gezellige live-muziek van iemand uit de wijken.

 

Schuift u eens vrijblijvend aan bij één van de bijeenkomsten en maak zo ook kennis met de actieve groep vrijwilligers. Voor u is het ook een gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. De bijeenkomsten zijn gratis; bovendien zijn de consumpties voor rekening van het Wijkplatform. Vooraf aanmelden is gewenst (bestuur@wijzijnelkaarsburen.nl).

 

Het WijkCafé wordt georganiseerd in Buurtkamer De Groote Hond in Park Kokkebogaard.

 

Graag tot ziens (weer) in het Wijkcafé!