Hondencursussen

Er wordt een verkenning gedaan of in samenwerking met de Kynologenvereniging Nieuwegein op het grasveld nabij de Groote Hond cursussen kunnen georganiseerd.

 

Kynologenvereniging  Nieuwegein (K.V.N.) is opgericht op 14 januari 1985 en lid van de Raad van Beheer te Amsterdam. K.V.N. is een grote vereniging van rond de 500 leden en heeft een grote groep vrijwilligers die o.a. de cursussen verzorgen, de administratie beheren, de kantine beheren, het clubblad verzorgen enz. enz.

 

K.V.N. heeft zich tot doel gesteld: ‘Het bevorderen van het op de juiste wijze houden van honden en het nader tot elkaar brengen van fokkers en liefhebbers van honden.’ Om dit te bereiken organiseert K.V.N. een uitgebreid scala aan cursussen. Deze zijn grofweg in te delen in twee categorieën: cursussen primair gericht op de socialisatie/opvoeding (Puppycursus en Gehoorzame Hond) en cursussen gericht op het trainen.

 

Onze trainingsmethoden gaan uit van een positieve interactie tussen baas en hond, het tijdig herkennen van en handelen naar signalen die de hond afgeeft en het bevorderen van gewenst gedrag van de hond, zodat er sneller resultaat geboekt wordt.

 

Wij organiseren diverse activiteiten voor leden en niet leden zoals het houden van een clubmatch, lezingen, wandelingen en wedstrijden van de diverse disciplines.


Kijk
hier voor bron en informatie en hier voor de data en de aanmeldingsmogelijkheden.

 

NB. Elke cursist krijgt gratis een leuk en speciaal HondenBingoKaartspelGeschikt voor 2 tot 4 spelers, vanaf 8 jaar.