WijkCafé

In de editie van 6 februari werd ingegaan op een nieuw initiatief van "Kwartiermaker" Ann de Vries … de opzet van een “Platform Evenementen Nieuwegein-Noord” (PLANN). Doel van dit initiatief is om tot meer evenementen en activiteiten in Nieuwegein-Noord te komen. Immers, evenementen zijn belangrijk. Ze  geven plezier en ontspanning,  dragen bij aan een aantrekkelijk woon-, leef- werk- en bedrijfsklimaat en helpen ons om maatschappelijke en culturele doelen te bereiken en stimuleren verbinden en ontmoeten van de wijkbewoners.

 

Programma

19.00 - 19.30 : Ontvangst

19:30 - 20:00 : Inbreng van politie, woningbouwverenigingen en gemeente

20:00 - 20.30 : Themabespreking PLANN, “Platform Evenementen Nieuwegein Noord" door Ann de Vries

20.30 - 21:00 : Muzikaal optreden van zanger Ronald van der Put *)

21:00 - 22.00 : Informeel samenzijn met een drankje en een hapje

*) Ronald van der Put heeft al een aantal keren opgetreden in o.a. het Buurtplein De Componist. Hij begon zijn muzikale en boeiende reis door de muziekwereld zo’n 25 jaar geleden in een café aan de Oude Gracht in Utrecht. Karaoke-avonden, zanglessen én talentenjachten waren het vervolg zoals o.a. zijn 2e plaats bij een Talentenjacht in Vleuten waar hij  met "Unchained Melodie" van de Righteous Brothers het publiek betoverde.

Het WijkCafé is bedoeld om de binding met de wijkbewoners te versterken, hen frequenter te ontmoeten én om zo mogelijk nieuwe vrijwilligers te werven start het Wijkplatform iedere 2e dinsdag van de maand het “WijkCafé”.

 

In het WijkCafé wordt op een informele manier van gedachten gewisseld over onderwerpen die de wijken betreffen en de bewoners aangaan. En op elke editie wordt een specifiek en actueel thema besproken ingeleid door een deskundige én is er in de pauze gezellige live-muziek van iemand uit de wijken. Kijk eens hier naar de al verschenen edities.

 

Schuift u eens vrijblijvend aan bij één van de bijeenkomsten en maak zo ook kennis met de actieve groep vrijwilligers. Voor u is het ook een gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. De bijeenkomsten zijn gratis; bovendien zijn de consumpties voor rekening van het Wijkplatform. Vooraf aanmelden is wel nodig (bestuur@wijzijnelkaarsburen.nl).

 

Attentie … elke nieuwe editie van het WijkCafé wordt nu georganiseerd in combinatie met het Bewonersoverleg.