Gezondheidshuis De Componist

De Componist een gezondheidshuis voor iedere inwoner van yNieuwegein. Het is een plek voor ontspanning. Waar je energie op kunt doen. Een plek waar jij je thuis voelt. Jouw plek in Zuilenstein.

 

In het nieuwe Gezondheidshuis, dat momenteel gebouwd wordt, vind je straks verschillende aanbieders met ieder hun eigen expertise op het gebied van zorg en welzijn. Wat in het voordeel is van de bezoeker. Want, wanneer het nodig is kan er snel een andere professional bijgehaald worden. Alle ondersteuning die jij nodig hebt, vind je dus onder één dak.

 

Zorg

De zorgverleners van EMC Nieuwegein, waaronder Huisartsenpraktijk Mondriaanlaan, Apotheek Nieuwegein, Huisartsenpraktijk Jutphaas en Paramedisch Centrum Nieuwegein zijn allemaal vertegenwoordigd in het nieuwe gezondheidshuis.

 

Welzijn

Naast zorg is er ook oog voor welzijn. Denk aan activiteiten die gedaan kunnen worden van jong tot oud of zelf activiteiten organiseren. Of kom langs voor de gezelligheid en geniet van wat lekkers. In het gebouw is straks een multifunctionele ruimte aanwezig. In deze ruimte kunnen spelletjes worden gedaan, schilderen, handwerken of bijvoorbeeld knutselen voor kinderen. Ook kan er samen naar muziek worden geluisterd. Of samen muziek worden gemaakt. In de keuken die er komt, kunnen heerlijke maaltijden gekookt worden met misschien wel groenten uit de eigen moestuin. Samen koken en daarna samen eten. Want samen eten (s)maakt gelukkiger!

 

Bewegen

En als je denkt aan welzijn dan hoort bewegen hier ook zeker bij. Geheel op eigen tempo en binnen jouw grenzen kun je deelnemen aan yoga, oefeningen op muziek of bijvoorbeeld wandelen. Je bent nooit te oud om met bewegen te beginnen. En waar je ook niet nooit te oud voor bent, is leren. Nieuwe vaardigheden leren of vaardigheden behouden. Dit kan met de verschillende trainingen. Denk aan trainingen voor het omgaan met laptop of tablet.

 

Nog meer

De vraag naar (dag)activiteiten in de buurt, waar ouderen zonder verwijzing terecht kunnen, groeit. Activiteiten waar talenten waardevol zijn, mensen samenkomen en mensen elkaar inspireren. Denk hierbij aan creatief bezig zijn, samen eten, hersengym, taal en ontmoeting, schilderen of samen spelletjes doen. Deze activiteiten zijn voor iedereen, ook voor degenen waarbij niet alles vanzelf gaat.

 

Kijk hier voor bron meer informatie en hier voor de exacte locatie.

NB. In de "Achtertuin" met een prachtige doorkijk naar het park zijn tal van nieuwe voorzieningen aangelegd én nieuwe zijn in ontwikkeling/voorbereiding.